SQ6 (2006) lag issues?

In Space No One Can Hear You Clean, er, Scream. But if you post in this forum about Space Quest - someone's sure to hear you. I think. Try it, anyway!
User avatar
Tawmis
Grand Poobah's Servant
Posts: 10592
Joined: Wed Oct 08, 2008 1:19 am
Gender: Not Specified
Contact:

Re: SQ6 (2006) lag issues?

Post by Tawmis » Wed Oct 19, 2016 2:17 pm

Hecatomb wrote:I tried shutting off my antivirus program (AVG) and running the game, and I also tried CTRL+F8, and neither of those affected the game at all. I don't understand why the older games run at perfect speed, and the newest one doesn't.
That is really odd. I loaded SQ6 last night - and ran around a little - and didn't see any issues on mine. :(

Hecatomb
Noob
Posts: 7
Joined: Sat Oct 15, 2016 10:34 pm
Location: Earth
Gender: Not Specified

Re: SQ6 (2006) lag issues?

Post by Hecatomb » Wed Oct 19, 2016 2:34 pm

I found the solution on GOG.com. By pressing CTRL+F12 I can manually increase the cycles from the base 2500 in increments of 500. After manually changing the cycles setting in the DOSBox config file from max to 10,000 the game runs at an ideal speed. This also caused slight stuttering in the spoken dialog, which I corrected by using CTRL+F8 to raise the frameskip from 0 to 1. Thank you for your help gentlemen, much appreciated.

User avatar
envisge0ne
Sierra Veteran
Posts: 298
Joined: Sun Jan 11, 2009 5:21 pm

Re: SQ6 (2006) lag issues?

Post by envisge0ne » Tue Oct 25, 2016 10:02 am

if you'd set the cycles to MAX as Collector suggested, then you shouldn't have had to use F12 to increase the cycles. And if you did set cycles to MAX and that didn't work, then something is wrong or you didn't do it in the right config file

Post Reply