Problems with my Installer

In Space No One Can Hear You Clean, er, Scream. But if you post in this forum about Space Quest - someone's sure to hear you. I think. Try it, anyway!

Problems with my Installer

Postby AncientHero89 » Sat Jan 11, 2014 10:02 pm

Hello there, I bought the Space Collection a few years back (ok, fine, more like six years ago) and it installed and played just fine on my Vista. However, times have changed and my computer has been upgraded. The interesting part in all of this is that the games play, but the color is off (like it looks like my computer does when it tries to be in 256 color, and Space Quest 3 looks has bars through it).

Anyway I tried to use the "Space Quest Collection DOSBox Update (SQCollectionDBUpdate)" (since that worked just fine with King's Quest and it works like a champ!), however, when it asks me to tell it where my SQCollection is, it tells me that the SQCollection doesn't exist in that folder... <_< it is really starting to make me angry.

Is there anything I can do? If it helps any the Space Quest Collection that I have is the newer one (meaning it doesn't have Space Quest I AGI, the demo for SQVI, or the mini games).
User avatar
AncientHero89
Noob
 
Posts: 7
Joined: Sat Jan 11, 2014 9:55 pm
Location: United States
Gender: Not Specified

Re: Problems with my Installer

Postby Collector » Sun Jan 12, 2014 4:28 am

01000010 01111001 01110100 01100101 00100000 01101101 01100101 00100001

Image
User avatar
Collector
Grand Poobah
 
Posts: 10372
Joined: Wed Oct 08, 2008 12:57 am
Location: Sierraland

Re: Problems with my Installer

Postby AncientHero89 » Sun Jan 12, 2014 10:51 am

I tried that one but my Antivirus program told me that it was trojan laced. So it would not download or install ><
User avatar
AncientHero89
Noob
 
Posts: 7
Joined: Sat Jan 11, 2014 9:55 pm
Location: United States
Gender: Not Specified

Re: Problems with my Installer

Postby Collector » Sun Jan 12, 2014 2:39 pm

If you have Norton, it is infamous for false positives.
01000010 01111001 01110100 01100101 00100000 01101101 01100101 00100001

Image
User avatar
Collector
Grand Poobah
 
Posts: 10372
Joined: Wed Oct 08, 2008 12:57 am
Location: Sierraland

Re: Problems with my Installer

Postby AncientHero89 » Sun Jan 12, 2014 8:05 pm

I have Vipre. I hate norton (because of all of the problems).
Image
"We don't ever need one to tell us how to think how to be! Welcome to the Freakshow!"-Skillet
User avatar
AncientHero89
Noob
 
Posts: 7
Joined: Sat Jan 11, 2014 9:55 pm
Location: United States
Gender: Not Specified

Re: Problems with my Installer

Postby Collector » Sun Jan 12, 2014 11:12 pm

I downloaded the installer and checked it with every scanner I have, which shows it as clean. This includes Malwarebytes, MS Security Essentials, Spybot and ESET Online Scanner. I also compared the file hash with a freshly compiled installer from the same script. It has the exact same hash, so they are identical. This means that nothing has happened to it on the server.

This seems to have been precipitated by Norton where others are referring to Symantec's lists. I have uploaded all of the contained files to a service that submits them to a couple of dozen online scanners. They all come back as clean, except for my diagnostic tool, which does nothing more than read a few registry entries and a few files in the game's folder and generate a file list for the game. It makes zero changes to the system outside of writing a log file of what it finds.
01000010 01111001 01110100 01100101 00100000 01101101 01100101 00100001

Image
User avatar
Collector
Grand Poobah
 
Posts: 10372
Joined: Wed Oct 08, 2008 12:57 am
Location: Sierraland

Re: Problems with my Installer

Postby AncientHero89 » Mon Jan 13, 2014 1:11 pm

I finally got it to install :D thanks so much
Image
"We don't ever need one to tell us how to think how to be! Welcome to the Freakshow!"-Skillet
User avatar
AncientHero89
Noob
 
Posts: 7
Joined: Sat Jan 11, 2014 9:55 pm
Location: United States
Gender: Not Specified

Re: Problems with my Installer

Postby AncientHero89 » Mon Jan 13, 2014 4:29 pm

*sighs* now I am having problems with SQVI where the game crashes when I try to use the DataCart to find out who my captor was ><
Image
"We don't ever need one to tell us how to think how to be! Welcome to the Freakshow!"-Skillet
User avatar
AncientHero89
Noob
 
Posts: 7
Joined: Sat Jan 11, 2014 9:55 pm
Location: United States
Gender: Not Specified

Re: Problems with my Installer

Postby Collector » Tue Jan 14, 2014 1:36 am

Run the diagnostic and attach the log here.
01000010 01111001 01110100 01100101 00100000 01101101 01100101 00100001

Image
User avatar
Collector
Grand Poobah
 
Posts: 10372
Joined: Wed Oct 08, 2008 12:57 am
Location: Sierraland


Return to The Space Quest Series

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron