Report forum issues.

Notices and what's new on SHP and the forums
User avatar
Collector
Grand Poobah
Posts: 11536
Joined: Wed Oct 08, 2008 12:57 am
Location: Sierraland
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Collector » Sun Jun 14, 2020 11:00 am

You want to whitelist SHP and any other sites you want to stay logged into.
01000010 01111001 01110100 01100101 00100000 01101101 01100101 00100001

Image

User avatar
Rath Darkblade
The Cute One
Posts: 5584
Joined: Fri Oct 24, 2008 5:15 am
Location: Lost in Translation
Gender: Male
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Rath Darkblade » Mon Jun 15, 2020 5:32 am

OK ... hmm - you mean, whitelist SHP cookies? I know how to do that, but I thought cookies were not the issue?

OK, I've whitelisted the SHP cookies, and the forum seems to have stabilised now and is behaving! :D Thanks, Collector. *thumbs up* :)

User avatar
Tawmis
Grand Poobah's Servant
Posts: 12856
Joined: Wed Oct 08, 2008 1:19 am
Gender: Not Specified
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Tawmis » Mon Jun 15, 2020 12:43 pm

Rath Darkblade wrote:
Mon Jun 15, 2020 5:32 am
OK ... hmm - you mean, whitelist SHP cookies? I know how to do that, but I thought cookies were not the issue?

OK, I've whitelisted the SHP cookies, and the forum seems to have stabilised now and is behaving! :D Thanks, Collector. *thumbs up* :)
Naw, Cookies were the issue. That was my point here:
http://sierrahelp.com/forums/viewtopic. ... 806#p74806

Other people were reporting the same thing with phpbb (what SHP uses) and it was cookie related.

User avatar
Rath Darkblade
The Cute One
Posts: 5584
Joined: Fri Oct 24, 2008 5:15 am
Location: Lost in Translation
Gender: Male
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Rath Darkblade » Sat Jun 27, 2020 7:40 am

Hmm. Very strange ... for several days now, the forum has been misbehaving again - logging me out within 3 seconds (I timed it) of me logging in. I had to log in again, and again, and again.

The final straw was a few minutes ago, when the forum logged me out and refused to let me back in. It told me that my "Connection is not secure", and suggested that someone was - perhaps - logging my keystrokes and using them to log in as me. :shock:

Anyway, next to the "lock with a strike through it" was another icon, telling me that I whitelisted this forum's cookies. On a whim, I removed them from my whitelist - so in theory, that should have meant that the forum would not remember my login details and wouldn't let me log in.

I tried logging in again, and -- TA-DA! -- I'm in, and the forum doesn't log me out. *shrug* Very strange ... but I'm relieved that I don't have to keep logging in again ... and again ... and again ... ;)

User avatar
Rath Darkblade
The Cute One
Posts: 5584
Joined: Fri Oct 24, 2008 5:15 am
Location: Lost in Translation
Gender: Male
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Rath Darkblade » Sat Jun 27, 2020 10:52 pm

... or not ... :(

No idea what's going on, but I'm again back to the position where the forum logs me out every few minutes or so.

What's going on? :shock: This situation's been happening for a week and a bit, now.

User avatar
Collector
Grand Poobah
Posts: 11536
Joined: Wed Oct 08, 2008 12:57 am
Location: Sierraland
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Collector » Sun Jun 28, 2020 11:16 am

It is something on your end. Try a different browser or at least a new profile. Do not change ANY security settings from default. Don't play with your browser settings.
01000010 01111001 01110100 01100101 00100000 01101101 01100101 00100001

Image

User avatar
Rath Darkblade
The Cute One
Posts: 5584
Joined: Fri Oct 24, 2008 5:15 am
Location: Lost in Translation
Gender: Male
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Rath Darkblade » Tue Jul 28, 2020 6:17 am

Sigh. Sorry I missed this ... I tried using IE, but it gives me the exact same thing. As soon as I've logged in and gone to any sub-forum, I'm logged out again. :(

I don't know what is going on with this forum, but it's the only one that gives me these issues.

For the past month, every time I'm on this forum, I'm logged out at least half-a-dozen times and have to log back in again and again. Doesn't this happen to anyone else?

User avatar
Qbix
DOSBox Author
Posts: 643
Joined: Sun Nov 09, 2008 4:19 pm
Location: Friesland
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Qbix » Tue Jul 28, 2020 8:31 am

I get logged out every now and then. but not often enough for me to worry or investigate.

User avatar
Tawmis
Grand Poobah's Servant
Posts: 12856
Joined: Wed Oct 08, 2008 1:19 am
Gender: Not Specified
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Tawmis » Tue Jul 28, 2020 12:25 pm

It happens every blue moon to me - but not just this forum.

Usually wiping out cookies does the fix.

User avatar
Collector
Grand Poobah
Posts: 11536
Joined: Wed Oct 08, 2008 12:57 am
Location: Sierraland
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Collector » Tue Jul 28, 2020 8:27 pm

Yep. It is something on Rath's end.
01000010 01111001 01110100 01100101 00100000 01101101 01100101 00100001

Image

User avatar
MusicallyInspired
Village Elder
Posts: 2799
Joined: Fri Oct 10, 2008 8:46 am
Gender: Male
Location: Manitoba, Canada
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by MusicallyInspired » Wed Jul 29, 2020 11:20 am

I've noticed that the system clock being off can do this sometimes.
01010100 01110010 01110101 01110011 01110100 00100000 01010100 01001000 00110001

User avatar
Tawmis
Grand Poobah's Servant
Posts: 12856
Joined: Wed Oct 08, 2008 1:19 am
Gender: Not Specified
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Tawmis » Wed Jul 29, 2020 11:22 am

MusicallyInspired wrote:
Wed Jul 29, 2020 11:20 am
I've noticed that the system clock being off can do this sometimes.
That too, because it confuses the cookies.

User avatar
notbobsmith
Oldbie
Posts: 600
Joined: Sun Mar 09, 2014 4:02 pm
Location: Massachusetts
Gender: Male

Re: Report forum issues.

Post by notbobsmith » Sat Aug 01, 2020 9:36 pm

Malwarebytes has been giving me "Website blocked to a Trojan" warning. I can visit the forums and it will give me an alert, but the main sierrahelp.com is blocked completely.

User avatar
Rath Darkblade
The Cute One
Posts: 5584
Joined: Fri Oct 24, 2008 5:15 am
Location: Lost in Translation
Gender: Male
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Rath Darkblade » Sat Aug 01, 2020 11:11 pm

Yes, I noticed the same issue that notbobsmith pointed out. The logfile from Malwarebytes is attached. (I don't know how to drop it into the message, sorry). :(

According to the Malwarebytes website, I can add this website to their "Allow" list. But I found that the only way for me to do this is to purchase their "Premium" version. :roll:

Is there another anti-malware program that won't raise this issue? Does anyone know?
Attachments
1.txt
(705 Bytes) Downloaded 3 times

User avatar
Tawmis
Grand Poobah's Servant
Posts: 12856
Joined: Wed Oct 08, 2008 1:19 am
Gender: Not Specified
Contact:

Re: Report forum issues.

Post by Tawmis » Sun Aug 02, 2020 1:55 am

notbobsmith wrote:
Sat Aug 01, 2020 9:36 pm
Malwarebytes has been giving me "Website blocked to a Trojan" warning. I can visit the forums and it will give me an alert, but the main sierrahelp.com is blocked completely.
Rath Darkblade wrote:
Sat Aug 01, 2020 11:11 pm
Yes, I noticed the same issue that notbobsmith pointed out. The logfile from Malwarebytes is attached. (I don't know how to drop it into the message, sorry). :(
According to the Malwarebytes website, I can add this website to their "Allow" list. But I found that the only way for me to do this is to purchase their "Premium" version. :roll:
Is there another anti-malware program that won't raise this issue? Does anyone know?
It'd only affect the main site (sierrahelp.com) - and not the forums itself - which is due to a false positive (found in Collector's installers and mentioned quite a few times on the forum).

All I can tell you is you get what you pay for.

Post Reply