Page 1 of 1

King's Quest VII (GoG) + DOSBox Recording.

Posted: Mon Oct 08, 2018 8:56 pm
by Tawmis
For some reason, it records when the characters speak, but it's not recording the background music. Not a big deal, just not sure why it's happening.

And in the DOSBox config thing for GoG, there's no options for sound/music.

This is the RESOURCE.CFG file for KQVII:

videoDrv = VESA.DRV
soundDrv = GENMIDI.DRV
audioDrv = DACBLAST.DRV
joyDrv = NO
directory = .\
cmd = KQ7
mouseDrv = none
memoryDrv = none
minMemory = 1600k
brightness= 0
language = 1
minCPU = 386
CD = NO
DACSize = 32k

resMap=.\
resAUD=.\
resSFX=.\
patchDir=.\;.\PATCHES;.\AVI
robot=.\AVI

Re: King's Quest VII (GoG) + DOSBox Recording.

Posted: Mon Oct 08, 2018 10:01 pm
by Collector
Using the DOSBox built-in capture?

Re: King's Quest VII (GoG) + DOSBox Recording.

Posted: Mon Oct 08, 2018 10:46 pm
by Tawmis
Collector wrote:
Mon Oct 08, 2018 10:01 pm
Using the DOSBox built-in capture?
Yes, sorry - DOSBox capture.

Re: King's Quest VII (GoG) + DOSBox Recording.

Posted: Tue Oct 09, 2018 12:36 am
by Collector
If I get chance I'll look into it. If Qbix sees this before I can, he may be of some help.

Re: King's Quest VII (GoG) + DOSBox Recording.

Posted: Tue Oct 09, 2018 12:44 am
by Tawmis
Collector wrote:
Tue Oct 09, 2018 12:36 am
If I get chance I'll look into it. If Qbix sees this before I can, he may be of some help.
Cool, it's not a very big deal - because, like I said, it's recording the voices - just not the background music. :)
So I can drop the KQVII background music myself, if I can find the music for it (which I probably have somewhere).

Re: King's Quest VII (GoG) + DOSBox Recording.

Posted: Tue Oct 09, 2018 3:58 am
by Qbix
midi sound isn't captured by internal capturing. (genmidi.drv)

Re: King's Quest VII (GoG) + DOSBox Recording.

Posted: Tue Oct 09, 2018 10:17 am
by Tawmis
Qbix wrote:
Tue Oct 09, 2018 3:58 am
midi sound isn't captured by internal capturing. (genmidi.drv)
Awesome! Thanks for the quick answer, good sir!