Earthsiege Expansion and DOSBox

Before there was Pacific Rim, there was Metaltech! Enter the Earthseige! Enter the Battledome! Enter this section of the forum for any comments, questions or problems with any of the Metaltech games!
Post Reply
Akira
Sierra Enthusiast
Posts: 31
Joined: Fri Jun 08, 2012 3:09 pm

Earthsiege Expansion and DOSBox

Post by Akira » Fri Jun 08, 2012 3:13 pm

I recently purchased Earthsiege off of Amazon, and it seemed to work fine, aside from the occasional lock-up, which only forces me to t close DOSBox and restart it. However when I installed the Expansion, when it locks up, I close DOSBox and restart the game, however instead of allowing me to play the game, it tries to Load a video that it cannot and it never moves forward to the actual game. Can anyone tell me what's causing this?

User avatar
Collector
Grand Poobah
Posts: 11337
Joined: Wed Oct 08, 2008 12:57 am
Location: Sierraland
Contact:

Re: Earthsiege Expansion and DOSBox

Post by Collector » Fri Jun 08, 2012 4:30 pm

Did you install the game with the installer from here? Was this the floppy or CD version of the game. If you used the installer from here, run the diagnostic and attach the results here.
01000010 01111001 01110100 01100101 00100000 01101101 01100101 00100001

Image

Akira
Sierra Enthusiast
Posts: 31
Joined: Fri Jun 08, 2012 3:09 pm

Re: Earthsiege Expansion and DOSBox

Post by Akira » Fri Jun 08, 2012 4:59 pm

Its the CD Version, and I fixed the problem as it turns out, I had tried to install the 1.01 patch and then the expansion and it kinda messed up my installation. When I had reinstalled the game, I forgot to delete the corrupted files from the folder, so I had a folder for Earthsiege within my folder for Earthsiege. However the freezing issue is there from time to time, but its not that big of a deal.

User avatar
Collector
Grand Poobah
Posts: 11337
Joined: Wed Oct 08, 2008 12:57 am
Location: Sierraland
Contact:

Re: Earthsiege Expansion and DOSBox

Post by Collector » Fri Jun 08, 2012 5:35 pm

You can try the new installer to see if it helps.

http://www.sierrahelp.com/Patches-Updat ... #METALTECH
01000010 01111001 01110100 01100101 00100000 01101101 01100101 00100001

Image

Akira
Sierra Enthusiast
Posts: 31
Joined: Fri Jun 08, 2012 3:09 pm

Re: Earthsiege Expansion and DOSBox

Post by Akira » Sun Jun 17, 2012 12:05 am

I've tried the installer, but I don't really like the resolution, since it makes all the text pixelated and hard to read(At least for me it does) and it removes the voice. Not to mention that it doesn't seem to like the expansion pack installer either.
Resident Mecha Fan of the Forum, especially when it comes to Earthsiege.

User avatar
Collector
Grand Poobah
Posts: 11337
Joined: Wed Oct 08, 2008 12:57 am
Location: Sierraland
Contact:

Re: Earthsiege Expansion and DOSBox

Post by Collector » Sun Jun 17, 2012 2:36 am

You can use the configuration tool included to change resolution and rendering modes. Run the diagnostic tool and attach the results here so I can see what may have happened to the voice.
01000010 01111001 01110100 01100101 00100000 01101101 01100101 00100001

Image

Post Reply